Chlorella van Nederlandse bodem; groener wordt het niet

Peter van Hogerhuis

Een klein plantje met een grote toekomst: zo ziet de Europese Commissie de alg. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie vindt dat industrieën algen veel meer moeten benutten. Daarom moeten lidstaten ruimte maken in hun wateren voor algenkweek en gaat de Commissie samen met verschillende sectoren bekijken hoe de algenindustrie kan worden gestimuleerd (bron: Trouw)

chlorella pyrenoidosa

Algen, zoals chlorella, behoren tot de oudste leefvormen op aarde. Ze komen al 2,5 miljard jaar voor onze planeet. Het zijn kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. Chlorella zit bomvol antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels, omega 3-vetzuren en eiwitten.

Chlorella van Nederlandse bodem

Al bijna 2 jaar geleden kwamen wij in contact met een Nederlandse kweker van algen. Een Nederlands bedrijf heeft een uniek productieproces ontwikkeld om duurzaam en milieuvriendelijk chlorella te kweken. In Nederland in plaats van Azië. Bovendien wordt deze chlorella gekweekt volgend een uniek productieproces, dat duurzaam en milieuvriendelijk is. De steriele omgeving zorgt ervoor dat de chlorella 100% vrij van enige vervuiling, zoals dioxinen, zware metalen, pesticiden en antibiotica.

De bijzondere heterotrofe kweekmethode zorgt voor een zeer duurzame manier van algenkweek door een laag oppervlaktegebruik. Daardoor is men voor de kweek niet afhankelijk van weersomstandigheden en het klimaat en is een constante hoge kwaliteit gewaarborgd. Doordat de productie in Nederland is, zijn de transportlijnen kort wat een lagere milieubelasting betekent. De gunstige samenstelling van chlorella als alternatieve eiwitbron en milieuvriendelijke productiemethode kunnen een flinke bijdrage leveren aan het duurzamer voeden van de wereld.

chlorella uit nederlandChlorella van Nederlands bodem: gezond, duurzaam én milieuvriendelijk

Chlorella uit Nederland is dus een verstandige keuze, maar wat kan chlorella voor onze gezondheid doen?

  • Chlorella bevat een heel spectrum aan vitaminen, mineralen en alle essentiële aminozuren. Dat is goed voor het behoud van algehele gezondheid.
  • Chlorella ondersteunt een reinigende werking. Dit maakt een supplement met chlorella bij uitstek geschikt tijdens periodes van vasten of detoxen.
  • Bovendien zijn deze eigenschappen bij dagelijks gebruik goed voor meer energie. [1]
  • Een goede darmwerking is belangrijk. Chlorella bevat veel vezels en eiwitten.
  • Chlorella ondersteunt tevens het immuunsysteem [1]

[1] Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Chlorella bestaat voor maar liefst 40 procent uit eiwitten en dat maakt de alg een goede alternatieve eiwitbron. Omdat het alle essentiële aminozuren bevat, is het daarnaast een interessante eiwitbron voor veganisten.

Chlorella van Springfield is verkrijgbaar in tabletvorm of als poeder. De poeder is eenvoudig op te lossen in vloeistof, heeft een milde nootachtige smaak. Of meng het door de pannenkoekenmix voor een gezonde groene monsterpannenkoek.

Meer lezen over de rol van chlorella bij onze gezondheid? Klik hier voor de website Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid.

Wil je meer informatie over onze chlorella? Neem gerust contact met mij op via info@springfieldnutra.com.

 

Peter van Hogerhuis

 

Gerelateerde blogs

Welk Echinacea extract kies je ter ondersteuning van je weerstand?
jojanneke

Echinacea purpurea is bij vrijwel iedereen bekend en vanwege zijn positieve eigenschappen erg populair. Echinacea is dan ook het meest verkochte kruidenpreparaat, vooral in de wintermaanden. Het aanbod van Echinacea producten is groot. Helaas is de samenstelling en herkomst van de producten vaak onduidelijk. Dat is jammer, omdat de werkzaamheid afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de soort Echinacea, de gebruikte plantdelen, de extractie- en de verwerkingsmethode. Waar let je op bij de keuze van een Echinacea supplement?

Verder lezen
Gezond verouderen met NMN/NAD+?
Peter van Hogerhuis

‘Gezond verouderen’, je hoort en leest er steeds meer en vaker over. Is ‘verouderen’ wenselijk of past ‘gezonder oud(er) worden’ beter? Dat mag iedereen natuurlijk voor zich zelf bepalen. Maar als we het zouden kunnen beïnvloeden, zouden we dan niet allemaal ‘langer zo gezond mogelijk’ blijven? Op de Nederlandse televisie is de afgelopen weken aandacht voor dit thema geweest. Hoogleraar Andrea Maier heeft onder andere in Jinek en in Tijd voor Max gesproken over een onderzoek dat is gedaan met het stofje NMN.

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen