Blog

Hier vindt u onze blogs gerelateerd aan gezondheid en wat voeding(ssupplementen) kunnen betekenen.

Beste inname momenten vitamines en mineralen
Peter van Hogerhuis

Gebruik je regelmatig diverse voedingssupplementen? Dan is het handig om te weten wanneer je welk supplement het beste kunt innemen. Wat is het beste innamemoment voor vitamines? Neem je een (voor jou) nieuw supplement? Dan adviseer ik je altijd om eerst op de website te kijken bij de productspecificaties ‘Interacties en waarschuwingen’. Er zijn ook wat algemene wetenswaardigheden, lees hier meer informatie. Heb je vragen? Stel ze gerust.

Verder lezen
Chlorella van Nederlandse bodem; groener wordt het niet
Peter van Hogerhuis

Een klein plantje met een grote toekomst: zo ziet de Europese Commissie de alg. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie vindt dat industrieën algen veel meer moeten benutten. Daarom moeten lidstaten ruimte maken in hun wateren voor algenkweek en gaat de Commissie samen met verschillende sectoren bekijken hoe de algenindustrie kan worden gestimuleerd (bron: Trouw)

Verder lezen
Gezond verouderen met NMN/NAD+?
Peter van Hogerhuis

‘Gezond verouderen’, je hoort en leest er steeds meer en vaker over. Is ‘verouderen’ wenselijk of past ‘gezonder oud(er) worden’ beter? Dat mag iedereen natuurlijk voor zich zelf bepalen. Maar als we het zouden kunnen beïnvloeden, zouden we dan niet allemaal ‘langer zo gezond mogelijk’ blijven? Op de Nederlandse televisie is de afgelopen weken aandacht voor dit thema geweest. Hoogleraar Andrea Maier heeft onder andere in Jinek en in Tijd voor Max gesproken over een onderzoek dat is gedaan met het stofje NMN.

Verder lezen
Het belang van een goede immuunfunctie
jojanneke

Het belang van een goede immuunfunctie, het blijft een actueel thema. Natuurlijk weten we allemaal dat gezonde voeding en voldoende beweging belangrijk zijn om ons lichaam te ondersteunen in een goed afweersysteem. Maar supplementen kunnen ook een verschil maken. Wij zetten er een aantal op een rijtje, allen met hun eigen specialiteit. Hopelijk kun je zo nog beter weerstand bieden tegen de uitdagingen van deze tijd.

Verder lezen
Springfield betrokken bij onderzoek omega-6 bij kinderen met ADHD
Peter van Hogerhuis

Al ruim 20 jaar tonen we onze betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek. Omdat wij vinden dat wat je zegt, ook bewezen moet worden. Het is onze missie om natuur, wetenschap en innovatie bij elkaar te brengen met als doel het in stand houden en verbeteren van onze gezondheid. Dat doen we door het ontwikkelen van voedingssupplementen met een onderbouwde, bewezen werking. Juist die wetenschappelijk bewezen werking is voor ons essentieel. Veel van de supplementen uit het assortiment van Springfield hebben dan ook eigen wetenschappelijke onderzoeken achter zich staan. Tientallen publicaties zijn in wetenschappelijke tijdschriften verschenen. Nu is Springfield nauw betrokken bij een onderzoek naar de rol van omega-6 vetzuur bij kinderen met ADHD. Daar zijn we trots op!

Verder lezen