Springfield betrokken bij onderzoek omega-6 bij kinderen met ADHD

Peter van Hogerhuis

Al ruim 20 jaar tonen we onze betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek. Omdat wij vinden dat wat je zegt, ook bewezen moet worden. Het is onze missie om natuur, wetenschap en innovatie bij elkaar te brengen met als doel het in stand houden en verbeteren van onze gezondheid. Dat doen we door het ontwikkelen van voedingssupplementen met een onderbouwde, bewezen werking. Juist die wetenschappelijk bewezen werking is voor ons essentieel. Veel van de supplementen uit het assortiment van Springfield hebben dan ook eigen wetenschappelijke onderzoeken achter zich staan. Tientallen publicaties zijn in wetenschappelijke tijdschriften verschenen. Nu is Springfield nauw betrokken bij een onderzoek naar de rol van omega-6 vetzuur bij kinderen met ADHD. Daar zijn we trots op!

Relevance of GLA Added to PUFAs Supplements for ADHD - A Narrative Review

Niet eerder waren we zo direct betrokken bij onderzoek als met de online publicatie in het wetenschappelijk tijdschrift “Nutrients” van 10 augustus 2022. Bij Springfield leefde al jaren het idee dat het omega 6-vetzuur GLA (gamma-linoleenzuur) een grotere rol speelt bij ADHD in combinatie met de omega 3-vetzuren EPA en DHA dan werd verondersteld. Onze Belgische collega Jelle D’Helft heeft in samenspraak met onze mensen van R&D dit project verder weten te brengen. Het resultaat mag er zijn! We mogen zeggen dat Springfield betrokken is bij onderzoek naar de rol van omega-6 bij kinderen met ADHD.

Met enkele onafhankelijke wetenschappers is een review artikel geschreven over het belang van GLA samen met EPA en DHA in een speciale samenstelling (EPA:DHA:GLA in de ratio 9:3:1).

Wij zijn trots op het verschijnen van zijn artikel “Relevance of ω-6 GLA Added to ω-3 PUFAs Supplements for ADHD: A Narrative Review”. Zo bewijzen wij wederom de werking van één van onze supplementen uit ons gamma. En er volgt meer!

Klik hier om een vertaling van het artikel ‘Springfield: ‘Omega-6 vetzuur belangrijk bij kinderen met ADHD‘ te lezen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neemt u dan gerust contact met mij op. Dat kan telefonisch via 0186 – 62 61 73 of per email via info@springfieldnutra.com.

Peter van Hogerhuis

 

Lees ook de andere blogs:
Het belang van een goede immuunfunctie
Beste inname momenten vitamines en mineralen

 

Gerelateerde blogs

Gezond verouderen met NMN/NAD+?
Peter van Hogerhuis

‘Gezond verouderen’, je hoort en leest er steeds meer en vaker over. Is ‘verouderen’ wenselijk of past ‘gezonder oud(er) worden’ beter? Dat mag iedereen natuurlijk voor zich zelf bepalen. Maar als we het zouden kunnen beïnvloeden, zouden we dan niet allemaal ‘langer zo gezond mogelijk’ blijven? Op de Nederlandse televisie is de afgelopen weken aandacht voor dit thema geweest. Hoogleraar Andrea Maier heeft onder andere in Jinek en in Tijd voor Max gesproken over een onderzoek dat is gedaan met het stofje NMN.

Verder lezen
Chlorella van Nederlandse bodem; groener wordt het niet
Peter van Hogerhuis

Een klein plantje met een grote toekomst: zo ziet de Europese Commissie de alg. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie vindt dat industrieën algen veel meer moeten benutten. Daarom moeten lidstaten ruimte maken in hun wateren voor algenkweek en gaat de Commissie samen met verschillende sectoren bekijken hoe de algenindustrie kan worden gestimuleerd (bron: Trouw)

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen