Gezond verouderen met NMN/NAD+?

Peter van Hogerhuis

‘Gezond verouderen’, je hoort en leest er steeds meer en vaker over. Is ‘verouderen’ wenselijk of past ‘gezonder oud(er) worden’ beter? Dat mag iedereen natuurlijk voor zich zelf bepalen. Maar als we het zouden kunnen beïnvloeden, zouden we dan niet allemaal ‘langer zo gezond mogelijk’ blijven? Op de Nederlandse televisie is de afgelopen weken aandacht voor dit thema geweest. Hoogleraar Andrea Maier heeft onder andere in Jinek en in Tijd voor Max gesproken over een onderzoek dat is gedaan met het stofje NMN.

Gezond verouderen met NMN/NAD+?

NMN komt van nature voor in het menselijk lichaam. Het is een afgeleide van vitamine B3 en een bouwsteen van DNA. Het ondersteunt ook om je energie in balans te houden. Dat gebeurt door een ander belangrijk molecuul, bekend als NAD+, te verhogen. NAD+ is van groot belang voor honderden functies die je cellen helpen gezond houden. Het lijkt een rol te kunnen spelen bij het verouderingsproces.

Maar … natuurlijk is er een maar. NMN is een Novel Food en mag vanwege veiligheidsredenen niet aangeboden worden in Europa. Het is ‘illegaal’ verkrijgbaar, maar het gebruik ervan wordt afgeraden zolang de veiligheid nog niet zeker is. Dat NAD+ een belangrijke rol speelt in ons lichaam is niet nieuw. Al enkele jaren geleden onderkenden wij het belang van een supplement dat de NAD+ in ons lichaam verhoogt. Een supplement dat door de specifieke samenstelling zelfs voordelen kent boven NMN en wél is goedgekeurd voor veilig gebruik. Een supplement dat al een tijd lang trouw gebruikt wordt door steeds meer mensen.

CerNADin bevat Nicotinamide (vitamine B3) en suikermolecuul D-Ribose (NDR) die in synergie werken om NAD+ te genereren via de meest efficiënte route. Deze gepatenteerde combinatie voorziet vrijwel direct in de metabole voorloper (NMN) van NAD+ en verbetert daardoor efficiënt het niveau van NAD+ in het lichaam. De lichaamseigen productie van NAD+ is mogelijk via de ‘salvage pathway’. Deze route wordt door ons lichaam gebruikt om nicotinamide (NAM) te recyclen. Dit is de meest dominante route voor NAD+-synthese. De specifieke combinatie van nicotinamide & D-Ribose (NDR) leidt snel tot de directe metabole precursor (NMN) voor een efficiënte NAD+ synthese.

Wij zetten ons in om natuur, wetenschap en innovatie bij elkaar te brengen met als doel het in stand houden en verbeteren van onze gezondheid. Met innovatie als uitdaging en een onderbouwde, bewezen werking als norm. Wij zijn er best trots op dat wat wij al ruim 25 jaar nastreven (wederom) bevestigd wordt.

Lees hier ons nieuwsartikel over NMN/NAD+.

Meer weten? Als je op onze website inlogt als professional kun je hier onze wetenschappelijke achtergrondinformatie over NAD+ teruglezen.

Heb je specifieke vragen, dan kun je altijd contact met mij opnemen via info@springfieldnutra.com of bel 0186-626173.

 

Peter van Hogerhuis

 

 

Gerelateerde blogs

Chlorella van Nederlandse bodem; groener wordt het niet
Peter van Hogerhuis

Een klein plantje met een grote toekomst: zo ziet de Europese Commissie de alg. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie vindt dat industrieën algen veel meer moeten benutten. Daarom moeten lidstaten ruimte maken in hun wateren voor algenkweek en gaat de Commissie samen met verschillende sectoren bekijken hoe de algenindustrie kan worden gestimuleerd (bron: Trouw)

Verder lezen
Springfield betrokken bij onderzoek omega-6 bij kinderen met ADHD
Peter van Hogerhuis

Al ruim 20 jaar tonen we onze betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek. Omdat wij vinden dat wat je zegt, ook bewezen moet worden. Het is onze missie om natuur, wetenschap en innovatie bij elkaar te brengen met als doel het in stand houden en verbeteren van onze gezondheid. Dat doen we door het ontwikkelen van voedingssupplementen met een onderbouwde, bewezen werking. Juist die wetenschappelijk bewezen werking is voor ons essentieel. Veel van de supplementen uit het assortiment van Springfield hebben dan ook eigen wetenschappelijke onderzoeken achter zich staan. Tientallen publicaties zijn in wetenschappelijke tijdschriften verschenen. Nu is Springfield nauw betrokken bij een onderzoek naar de rol van omega-6 vetzuur bij kinderen met ADHD. Daar zijn we trots op!

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen