Curcumine

Curcumine is de werkzame stof van de geelwortel (Curcuma longa), bij ons wellicht beter bekend onder zijn Indische namen kurkuma of koenjit. Kurkuma is de kleurstof van kerrie. Kurkumawortel (geelwortel) staat in de Ayurveda al lang bekend als gezondheidsbevorderend middel. Duizenden publicaties zijn verschenen over Curcuma longa en de verschillende eigenschappen van de werkzame stof curcumine.

Gangbare curcumine wordt slecht opgenomen, waardoor relatief hoge doseringen nodig zijn om een gewenst resultaat te bereiken. De laatste jaren komen er meer en meer supplementen met curcumine beschikbaar met een toenemende biobeschikbaarheid.

In de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is vastgelegd dat er – met uitzondering van toegestane gezondheidsclaims – geen informatie over de werking van voedingssupplementen mag worden verstrekt.
Bent u (gezondheids)professional? Maak een account aan en log in om toegang te krijgen tot (wetenschappelijke) achtergrondinformatie. U kunt onze wetenschappelijke informatie lezen via onderstaande tabs ‘Nieuws’ en ‘Informatie’. 

Curmaxell bioactieve curcumine met Ar-turmeron

250 mg Curcuma longa extract met
Ar-turmeron voor 8 x betere opname

Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen