Klantenservice voor Professionals & Retailers >

Betaalinformatie

Betaling is op basis van de prijzen die geldig zijn op de dag van bestelling.

Betaalmogelijkheden
Voor het betalen van uw bestelling kunt u gebruik maken van verschillende betaalmogelijkheden. U heeft de keuze uit iDEALiDEAL, Creditcard Creditcard , Bancontact Bancontact, KBC/CBC KBC/CBC Payment Button of Klarna achteraf betalen Klarna achteraf betalen.
Het is tevens mogelijk om op rekening te betalen. U ontvangt dan een factuur op het door u opgegeven factuuradres. Deze dient binnen 14 dagen te worden voldaan.

Kortingscode
Heeft u een kortingscode van ons? Dan kunt u deze toevoegen op de winkelmand pagina of bij het afrekenen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Terugbetaling
Indien u uw bestelling heeft geannuleerd, dan betalen wij u het bedrag automatisch terug. Normaliter staat het bedrag binnen 5 werkdagen weer op uw rekening. Dit is afhankelijk van de door u gekozen betaalmethode.

Heeft u te veel betaald, dan betalen wij u de verschil automatisch terug. Het bedrag staat normaliter binnen 3-5 werkdagen weer op uw rekening, afhankelijk van de betaalmethode.

Betalingsherinnering
Als we geen betaling hebben ontvangen, dan helpen we u eraan herinneren. Dit geldt alleen als u bij het afrekenen heeft gekozen voor ‘betalen op rekening‘. Indien u gekozen  heeft voor betaling via Klarna, dan ontvangt u de betalingsherinneringen van Klarna zelf.

  • 2 weken nadat u uw artikelen heeft ontvangen, krijgt u een eerste betalingsherinnering per e-mail.
  • Een eventuele tweede betalingsherinnering sturen wij u 2 weken na de eerste herinnering toe. Hiervoor kunnen wij € 3,50 kosten in rekening brengen.
  • Een eventuele derde betalingsherinnering sturen we 2 weken na de tweede herinnering per mail én per post . Hiervoor kunnen wij wederom we € 3,50 kosten in rekening brengen.
  • Heeft u daarna nog niet betaald, dan dragen we de zaak over aan een incassobureau.

Heeft u ondertussen al betaald? Dan is de verwerking van uw betaling waarschijnlijk gekruist met de betalingsherinnering en hoeft u de herinnering niet meer te betalen. Dit geldt ook voor bestellingen die u inmiddels heeft geretourneerd.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen