Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuws artikelen. U kunt een categorie kiezen uit het drop down menu of de zoekfunctie gebruiken als u op zoek bent naar een specifiek artikel.

Calanus finmarchicus, een nieuwe bron van omega 3-vetzuren – verantwoord voor het ecosysteem en goed voor de gezondheid
Hart & Bloedvaten, Omega 3 & 6, Spijsvertering

OUD-BEIJERLAND – Calanusolie is een nieuwe en bijzondere vorm van omega 3-vetzuren en is voor het eerst beschikbaar als voedingssupplement. Calanusolie wordt verkregen uit Calanus finmarchicus (zoöplankton) uit de schone, noordelijke wateren. Deze olie is bijzonder vanwege de omega 3-vetzuren in de vorm van wax esters (was esters) en vanwege de rode kleur. Calanusolie wordt al langer gebruikt als voedingsbron bij de kweek van Atlantische zalm. Deze bijzondere olie is nu als eerste in Nederland beschikbaar als actief bestanddeel in een voedingssupplement.

Verder lezen
Nieuw onderzoek bevestigt: Minder risico op vroeggeboorte door omega 3
Kinderen, Omega 3 & 6, Zwanger & baby

Baby’s die te vroeg worden geboren hebben een grotere kans op een ontwikkelingsachterstand. Zo is er een verhoogd risico op onder meer geheugen-, leer- en gedragsproblemen, spraak- en taalachterstand en lichamelijke coördinatieproblemen. Vroeggeboorte wordt ook in relatie gebracht met het ontstaan van aandoeningen op latere leeftijd, zoals diabetes, nieraandoeningen en hart- en vaatziekten.

Verder lezen
Doorbraak in onderzoek van chronisch zieken – Patiënten doen zelf onderzoek naar de beste behandeling van hun ziekte
Spijsvertering

Samenwerkingsproject van € 2,6 miljoen mogelijk gemaakt door Samenwerkende GezondheidsFondsen en Topsector Life Sciences & Health

Mensen met een chronische ziekte zoeken zelf naar oplossingen om zo fit en betrokken mogelijk te leven. Zij zijn ondernemend, zoeken naar nieuwe mogelijkheden en doen experimenten om hun gezondheid te verbeteren. De waarde van deze zelfzorg wordt op dit moment onvoldoende herkend en benut, omdat daarvoor beschikbare onderzoeksmethodiek nauwelijks wordt ingezet. Daar komt nu verandering in door middel van het project MijnEigenOnderzoek / MyOwnResearch.

Verder lezen
Afname lichaamsvet bij sterke verbetering vitamine K-status
Vitamine K2, Vrouw

Maastricht – Bij vrouwen die het beste reageerden op voedingssuppletie met vitamine K2 werd een afname vastgesteld van buikvet, zowel van onderhuids buikvet als van dieper liggend buikvet dat rondom de organen zit (visceraal vet). Dit blijkt uit de resultaten van een Nederlandse studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Maastricht en gepubliceerd in de European Journal of Clinical Nutrition.

Verder lezen
Wat een bijzonder bezoek!
Vitamine K2

OUD-BEIJERLAND – Afgelopen vrijdag kwamen Bianca en haar moeder Fernanda uit Brazilië langs op ons kantoor in Oud-Beijerland. Een bijzonder moment voor ons.

Verder lezen