Nieuw complex met monascin & ankaflavin, zwarte knoflook, kalium en vitamine C

Regisense bevat een bijzonder complex van monacin, ankaflavin, kalium en zwarte knoflook. De extracten worden verkregen door middel van moderne fermentatietechnieken, onder strikte controle. Gecontroleerde fermentatie is een methode om gericht te sturen op de vorming van bioactieve stoffen in een goed opneembare vorm. De toevoeging van vitamine C en kalium versterken het werkingsspectrum nog verder. De bijzondere samenstelling van Regisense met kalium* en zwarte knoflook** kan ingezet worden bij het *behoud van een normale bloeddruk en **behoud van een gezond cholesterolgehalte.

Regisense - Nieuwe formule met gefermenteerde zwarte knoflook

De gele pigmenten ankaflavin en monascin zijn de belangrijkste actieve componenten uit rode gist rijst. Verkregen door een gestuurd fermentatieproces met de specifieke schimmelstam Monascus purpureus NTU 568. Het extract is veilig, omdat het vrij is van monacolinen, zoals monacoline K, en citrinine.

Extract van dubbel gefermenteerde, biologisch geteelde zwarte knoflook (Hardneck Red Russian) vormt een ander belangrijk ingrediënt van het nieuwe complex. Door fermentatie wordt de knoflook ‘voorverteerd’. Dat maakt de vorming en/of het beschikbaar maken van werkzame stoffen onafhankelijk van het darmmicrobioom, dat per persoon heel verschillend kan zijn. Het gecontroleerd sturen van temperatuur en vochtigheidsgraad tijdens het fermentatieproces (80-90 dagen), zorgt voor een verrijking aan stabiele en goed opneembare bioactieve stoffen, inclusief antioxidanten. Dat zorgt voor de meest optimale gezondheidsbevorderende werking. Het extract bevat een constante en uitzonderlijk hoge concentratie (2,2%) van S-allylcysteïne (SAC), de meest bestudeerde component van zwarte knoflook. Overige componenten zijn onder meer S-allylmercaptocysteïne (SAMC) en andere organische zwavelverbindingen, N-fructosylarginine, polyfenolen en selenium.

De vorm van vitamine C (CeQure) in het nieuwe complex is afkomstig uit een natuurlijke bron en wordt eveneens verkregen door middel van fermentatie. Deze vitamine C is verwerkt met plantaardige lipidenmetabolieten, wat zorgt voor een verbeterde opname en langere verblijfsduur in het lichaam.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Verdavite Chlorella van Nederlandse bodem:
Gezond, duurzaam en milieuvriendelijk

Groener wordt het niet!

Antioxidanten, Botanicals (Kruiden & planten), Hart & Bloedvaten, Immuunsysteem, Spijsvertering

Chlorella zit bomvol antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels, omega 3-vetzuren en eiwitten. Kortom, de alg is het toverpoeder van de voedingswereld. Niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook goed voor de planeet.

Algen, waaronder chlorella, behoren tot de oudste leefvormen op aarde. Ze komen al 2,5 miljard jaar voor op onze planeet. Het zijn kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. In 1890 werd chlorella ontdekt door de Nederlander Beijerinck. Vandaag zet Nederland zijn pioniersrol voort op het gebied van chlorella. Een Nederlands bedrijf heeft een uniek productieproces ontwikkeld om duurzaam en milieuvriendelijk chlorella te kweken. Doordat de celwand bij dit proces intact blijft, heeft het bovendien aanvullende gezondheidsvoordelen voor de mens.

Verder lezen
MenaQ7 – De Pionier van Vitamine K2
Botten & Gewrichten, Hart & Bloedvaten, Vitamine K2

De gemiddelde inname van K-vitamines via de voeding is aanzienlijk gedaald de afgelopen 50 jaar.  De huidige inname van vitamine K2 wordt onvoldoende geacht.

De Rotterdam-studie is een langlopende studie waar ruim 4500 mensen aan deelnemen. Zo werd ook bekeken wat de inname via voeding was van vitamine K2. In dit onderzoek werd vastgesteld dat ongeveer 90% van de deelnemers een tekort heeft aan vitamine K2.

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen