Verdavite Chlorella van Nederlandse bodem:
Gezond, duurzaam en milieuvriendelijk

Groener wordt het niet!

Chlorella zit bomvol antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels, omega 3-vetzuren en eiwitten. Kortom, de alg is het toverpoeder van de voedingswereld. Niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook goed voor de planeet.

Algen, waaronder chlorella, behoren tot de oudste leefvormen op aarde. Ze komen al 2,5 miljard jaar voor op onze planeet. Het zijn kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. In 1890 werd chlorella ontdekt door de Nederlander Beijerinck. Vandaag zet Nederland zijn pioniersrol voort op het gebied van chlorella. Een Nederlands bedrijf heeft een uniek productieproces ontwikkeld om duurzaam en milieuvriendelijk chlorella te kweken. Doordat de celwand bij dit proces intact blijft, heeft het bovendien aanvullende gezondheidsvoordelen voor de mens.

Verdavite Chlorella van Nederlandse bodem:; gezond, duurzaam en milieuvriendelijk

Algen als superfood

Doordat chlorella vitaminen, mineralen en alle essentiële aminozuren bevat, is het goed voor het behoud van de algehele gezondheid. Chlorella ondersteunt de reinigende werking van de lever en is een sterke antioxidant. Dit maakt een supplement met chlorella bij uitstek geschikt tijdens periodes van vasten of detoxen. Bovendien helpen deze eigenschappen, bij dagelijks gebruik, gezonde cellen en weefsels te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De vezels in chlorella ondersteunen de darmwerking. Daarnaast is chorella goed voor hart, bloedvaten en de werking van het immuunsysteem. [1]

Chlorella bestaat voor maar liefst 40 procent uit eiwitten. Dat maakt de alg een goede alternatieve eiwitbron. Omdat het alle essentiële aminozuren bevat, is het daarnaast een interessante eiwitbron voor veganisten.

Uniek productieproces, duurzaam en milieuvriendelijk

Tot nu toe kwamen de meeste chlorella supplementen uit Zuidoost-Azië. Hier wordt de alg in open water gekweekt, waardoor er makkelijker vervuilingen kunnen ontstaan. Het ongecontroleerde proces zorgt daarnaast voor fluctuaties in de kwaliteit.
Verdavite chlorella van Springfield wordt in Nederland gekweekt. De kweek vindt plaats is een steriele omgeving en is daarom 100% vrij van enige vervuiling, zoals dioxinen, zware metalen, pesticiden en antibiotica. Verdavite wordt door middel van een bijzondere kweekmethode geproduceerd, namelijk door middel van een heterotrofe kweekmethode. Deze methode is een zeer duurzame manier van algenkweek door een laag oppervlaktegebruik. Verder is deze kweekmethode onafhankelijk van weersomstandigheden en het klimaat. Dit komt de constante hoge kwaliteit ten goede. De kweker van Verdavite heeft als doel zo min mogelijk gebruik te maken van water en de energieconsumptie zo laag mogelijk te houden.

Niet alleen de kweekmethode maakt Verdavite duurzaam. Doordat de chlorella in Oldenzaal (Nederland) wordt gekweekt, zijn de transportlijnen kort en daardoor minder milieubelastend. De gunstige samenstelling van chlorella als alternatieve eiwitbron en de milieuvriendelijke productiemethode kunnen een flinke bijdrage leveren aan het duurzamer voeden van de wereld.

Gebruiksgemak

De unieke kweekmethode zorgt voor een prettige milde smaak. Verdavite heeft een nootachtige, grasachtige smaak en is goed te combineren met vanille, citrus, noten en chocolade. Het poeder is goed oplosbaar en mengbaar. Daarom kan Verdavite makkelijk door dranken en voeding worden gemengd, zoals smoothies of yoghurt.

Verdavite Chlorella (Chlorella prenoidosa) van Springfield is 100% plantaardig en GMO-vrij. Geschikt voor vegetariërs en veganisten. Verdavite is verkrijgbaar in tabletten en poeder.

Productinformatie Verdavite

[1] Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Calanusolie vergeleken met visolie en krillolie
Hart & Bloedvaten, Hoofd, Omega 3- & 6-vetzuren

Calanusolie verhoogt de Omega 3-Index even effectief als vis- en krillolie volgens een recent onderzoek.
De resultaten laten zien dat de olie van Calanus finmarchicus uit de Noordelijke Atlantische Oceaan een goede alternatieve bron van omega 3-vetzuren kan zijn.

Verder lezen
Nieuw complex met monascin & ankaflavin, zwarte knoflook, kalium en vitamine C
Botanicals (Kruiden & planten), Hart & Bloedvaten, Productnieuws, Vitamine B, C, D, E

Regisense bevat een bijzonder complex van monacin, ankaflavin, kalium en zwarte knoflook. De extracten worden verkregen door middel van moderne fermentatietechnieken, onder strikte controle. Gecontroleerde fermentatie is een methode om gericht te sturen op de vorming van bioactieve stoffen in een goed opneembare vorm. De toevoeging van vitamine C en kalium versterken het werkingsspectrum nog verder. De bijzondere samenstelling van Regisense met kalium* en zwarte knoflook** kan ingezet worden bij het *behoud van een normale bloeddruk en **behoud van een gezond cholesterolgehalte.

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen