Noursea Calanus olie - omega 3 wax estersNourSea Calanus® olie
omega 3 wax esters

Zuivere olie, van nature!
Calanusolie is de natuurlijke, onbewerkte olie afkomstig van Calanus finmarchicus. Deze zoöplankton staat laag in de voedselketen en wordt geoogst in de schonere Noord-Atlantische Oceaan. Calanusolie is daardoor van nature zeer zuiver.

Banner naar Info artikel NourSea - speciaal voor professionalsEcologisch verantwoord

Calanus finmarchicus heeft een hoge biomassa en vermeerdert zich zeer snel. De jaarlijkse productie – zo’n 300 miljoen ton – is vele malen hoger, dan de totale biomassa van vissoorten in hetzelfde gebied. Door een gepatenteerde technologie wordt er jaarlijks ongeveer 165.000 ton Calanus geoogst. De Noorse overheid heeft bepaald dat er maximaal 30 miljoen ton Calanus per jaar gevangen mag worden. Zo kan deze enorme biomassa duurzaam geoogst worden en is er geen sprake van overbevissing.

Duurzaam geoogst

Voor het oogsten hoeft geen speciale apparatuur te worden gebruikt; vissers kunnen Calanus finmarchicus oogsten als nevenactiviteit. Het levert dus geen onnodige bijvangst op!

Inspirerende video uit Noorwegen:

Bredere werking door wax esters

NourSea Calanus® olie bevat een bijzondere samenstelling van vetten met de omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en SDA (stearidonzuur).
Wat deze olie zo bijzonder maakt, is dat de omega 3-vetzuren in de speciale vorm van wax esters voorkomen. Wax esters hebben van nature een vertraagde afgifte en komen pas vrij in het laatste deel van de dunne darm en in de dikke darm.
Dit geeft Calanusolie specifiek gunstige eigenschappen, die niet of minder aanwezig zijn bij gangbare visolie of krillolie, bovenop de algemeen bekende gezondheidsvoordelen van omega 3-vetzuren.

Karakteristieke dieprode kleur door Astaxanthine

De olie heeft een karakteristieke dieprode kleur door de natuurlijke aanwezigheid van astaxanthine. Astaxanthine beschermt de olie tegen de schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof.

Verkrijgbaarheid

NourSea Calanus® olie van Springfield is – naast onze webshop – onder meer verkrijgbaar bij gezondheidswinkels, zoals Holland & Barrett, Vitaminstore en Gezond & Wel, en via drogisten, zoals DA.
In België verkrijgbaar via gezondheidswinkels en apotheken.

Meer informatie

Heeft u een vraag of opmerking? Neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van NourSea en andere producten van Springfield? Abonneer u dan (kosteloos) op onze e-nieuwsbrief via ‘Blijf op de hoogte‘.

 

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen