bouwen aan de toekomst We worden ons steeds meer bewust van het belang van een gezonde levensstijl. En steeds vaker komen we ook in actie. Of het dan gaat om een aangepast voedingspatroon of een actievere levensstijl, het in stand houden van onze gezondheid krijgt steeds meer aandacht. Daarmee bouwen we aan onze toekomst.

We willen niet alleen langer leven; we willen ook gezonder ouder worden. Voeding speelt hierbij een essentiële rol. Hoewel een evenwichtige voeding de basis vormt van een gezonde levensstijl, kan het soms een uitdaging zijn om alle benodigde voedingsstoffen uit voeding alleen te halen, vooral naarmate we ouder worden.

‘Bouwen aan de toekomst’ begint bij onszelf, maar voedingssupplementen kunnen een waardevolle rol spelen bij het ondersteunen van de gezondheid op de lange termijn. Al bijna 25 jaar ontwikkelt Springfield Nutraceuticals voedingssupplementen met een onderbouwde, bewezen werking. Benieuwd hoe wij ‘Bouwen aan de toekomst’?

Bekijk de aflevering van ‘Bouwen aan de Toekomst’ van zondag 17 september op SBS6.

Gezien in “Bouwen aan de Toekomst”: Nieuwe ontwikkeling voedingssupplement

CerNADin SR tabletten - nicotinamide & D-Ribose met gereguleerde afgifte

De nieuwe ontwikkeling waarover in de video wordt gesproken is de combinatie van nicotinamide (vitamine B3)* & D-Ribose. CerNADin bevat nicotinamide en D-Ribose in de specifieke, gepatenteerde formulering van Bioenergy Life Science, USA (RiaGev™). Deze combinatie van voedingsstoffen heeft een krachtige synergetische werking. Beide ingrediënten zijn betrokken bij de ATP-productie, bron van energie in het lichaam. Nicotinamide, een vorm van vitamine B3, activeert je natuurlijke energie in het lichaam. Vitamine B3 heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en is goed voor het geheugen.

Ribose, een monosacharide (enkelvoudige suiker), is een bestanddeel van onze spieren en komt in ons hele lichaam voor. Ribose kan in het lichaam uit glucose worden gemaakt. Dit is echter een relatief traag proces. D-Ribose is de actieve D-vorm van ribose. Alleen deze vorm komt in de natuur voor. D-Ribose wordt na consumptie snel opgenomen en bereikt na 45 minuten de hoogste concentratie in het bloed.

In de media

Eerder dit jaar sprak onderzoeker Andrea Maier over gezonder en langer leven in diverse media, zoals Jinek en Tijd voor Max.

Bekijk hier het interview met onderzoeker Andrea Maier over gezonder en langer leven bij Jinek d.d. 5 januari 2023.
Bekijk hier de aflevering met het interview met onderzoeker Andrea Maier bij Tijd voor Max op 7 februari 2023 (bij 18.20 min)

Let op! Het supplement dat genoemd wordt ‘NMN’ is een zogenaamd Novel Food en vanwege veiligheidsredenen niet verkrijgbaar in Europa. Het supplement met nicotinamide en D-Ribose is wél verkrijgbaar in Nederland.

Bent u Gezondheidsprofessional? Registreer en log in om de (wetenschappelijke) achtergrondartikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen