Full Spectrum – Samen sterk(er)

In de natuur en onze voeding komen vitaminen zelden geïsoleerd voor. Met name B-vitaminen werken onderling in synergie samen en zijn vaak voor hun individuele taken sterk afhankelijk van elkaar. Hoge doseringen van een geïsoleerde vitamine kan in sommige gevallen zelfs een tegengesteld effect hebben. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk een complex te gebruiken.

Full Spectrum vitamines - B-Quivit vitamine B - MenaQ7 Full Spectrum vitamine K2 - E-Sanvite vitamine E

In onze voeding zijn vitaminen vaak verbonden met eiwitten, koolhydraten of vetten. Deze fysiologische vormen worden snel herkend door het lichaam en makkelijker opgenomen dan synthetische vitaminen die in de meeste gevallen eerst in het lichaam moeten worden omgezet in de biologisch actieve vorm. Dit kost extra energie en lukt niet altijd even goed.

B-vitaminen

Natuurlijk vitamine B-complex uit quinoakiemen - 30 tablettenB-Quivit bevat een extract van quinoa kiemen dat van nature rijk is aan vitaminen en mineralen. Een speciaal, gepatenteerd groei- en productieproces zorgt voor een hogere concentratie organische B-vitaminen in de biologisch actieve vorm. B-vitaminen dienen bij voorkeur als volledig complex toegepast te worden. De verschillende B-vitaminen werken samen, zijn betrokken bij vele processen van de stofwisseling en zijn voor hun individuele werking onderling afhankelijk van elkaar.

Studies laten zien dat natuurlijke B-vitaminen uit voeding, zoals bijvoorbeeld uit quinoa, beter worden opgenomen dan de synthetische vormen[1]. Dit varieert van een 1,5 tot een 4 maal hogere opname. Bovendien kan het synergetisch effect van een natuurlijk vitamine B-complex niet worden geëvenaard door individuele laboratoriumvitaminen.

Bronnen

  1. Thiel, RJ, Natural vitamins may be superior to synthetic ones. Med Hypotheses. 2000. 55(6): p.461-9.
  2. Yap SP, Yuen KH. (2004). Influence of lipolysis and droplet size on tocotrienol absorption from self-emulsifying formulations. Int J Pharmaceutics, 281, 67-78.
  3. Geleijnse JM, Vermeer C, Grobbee DE et al. Dietary intake of menaquinone is associated with a reduced risk of coronary heart disease: the Rotterdam Study. J Nutr. 2004 Nov;134(11):3100-5.

Gerelateerde informatie artikelen

B-complex uit quinoa

Organisch gebonden vitamine B-complex met hoge bioactiviteit uit het traditionele voedingsgewas quinoa

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen