Equazen baby, mumomega en Benesco banner

Direct naar meer info over:
•   Benesco
•   Equazen mumomega
•   Equazen baby


Zwangere vrouw met oprispingen

Nieuw! Benesco™

Zuigtabletten met quercetine & riboflavine – goed voor de slijmvliezen, met name die van de slokdarm

Benesco™ bevat een combinatie van de flavonoïde quercetine (extract van Sophora japonica L.) en de actieve vorm van riboflavine (vitamine B2). Riboflavine is belangrijk voor een normale structuur en functie van slijmvliezen, met name die van de slokdarm.

Quercetine is een uit planten afkomstige (bio)flavonoïde. Deze natuurlijke stof komt veel voor in voeding, zoals appels, uien en groene thee. Aan de bijzondere stof worden veel gunstige eigenschappen toegeschreven, die momenteel in talloze onderzoeken wereldwijd verder worden bestudeerd.

Benesco met quercetine en riboflavine - goed voor de slijmvliezen - 30 zuigtabletten

Zuigtablet met muntsmaak
Doordat de natuurlijke ingrediënten als zuigtablet worden ingenomen, komen de actieve stoffen direct en veel langer in aanraking met de slijmvliezen van de slokdarm, dan wanneer je de ingrediënten in de vorm van voeding zou innemen.
Benesco™ 30 zuigtabletten met muntsmaak (suikervrij) bevatten per tablet:
0,25 mg vitamine B2 (riboflavine) en 38 mg quercetine.

EQUAZEN mumomega

Equazen mumomage tijdens je zwangerschapEssentiële vetzuren uit vis en teunisbloem van belang
tijdens je zwangerschap en borstvoedingsperiode

In de baarmoeder en de periode na de geboorte wordt het hersenweefsel van het kindje aangelegd. Voor de aanleg en opbouw van het membraan weefsel van de hersencellen zijn de specifieke vetzuren DHA (omega 3-vetzuur docosahexaanzuur) en AA (omega 6-vetzuur arachidonzuur) onmisbaar. Aanvulling met DHA-rijke visolie op de dagelijkse voeding is daarom aan te bevelen.

Eqauzen Mumomega tijdens borstvoedingsperiodeAA & DHA
Tijdens de zwangerschap en de lactatieperiode wordt de gezondheid van de baby mede bepaald door de voeding van de moeder. De structuur van weefsels in het hoofd bestaat voor 20% uit de vetzuren AA (omega 6) en DHA (omega 3). De combinatie van omega 3- en 6-vetzuren in voeding is daarom belangrijk.

DHA, ingenomen door de moeder, is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen1

Westerse voeding bevat overwegend omega 6-vetzuren, zoals linolzuur en AA. Alleen vis(olie) bevat hoge concentraties van het belangrijke omega 3-vetzuur DHA.
Mumomega, de DHA-rijke visolie met teunisbloemolie, kan door de (aanstaande) moeder gebruikt worden gedurende de gehele zwangerschap en de periode dat ze borstvoeding geeft. Vooral de eerste maanden zijn belangrijk.

DHA in moedermelk
Na de geboorte is extra DHA goed voor het herstel en het aanvullen van de lichaamsvoorraden van de moeder. Indien er borstvoeding gegeven wordt, blijft de behoefte aan DHA hoog. Hoe meer vis(olie) de moeder binnenkrijgt, des te hoger de hoeveelheid DHA in de moedermelk.

Na de geboorte levert borstvoeding de beste hoogwaardige voeding voor de zuigeling. Onder andere omdat het in een goed opneembare vorm van DHA voorziet. De concentratie DHA in borstvoeding varieert (60-120 mg) en is afhankelijk van de voeding van de moeder. Het gebruik van visolie verdubbelt de concentratie aan DHA in borstvoeding. Flesvoeding bevat doorgaans géén DHA.

Equazen mumomega DHA-rijke visolieEquazen mumomega 30 softgels bevatten per capsule:
•  360 mg omega 3-vetzuren (uit visolie), waarvan 300 mg DHA en 42 mg EPA
•  124 mg omega 6-vetzuren (uit teunisbloemolie), waarvan 15 mg GLA en 9 mg AA
•  Natuurlijke vitamine E 2,8 mg α-TE = 23,3 RI** 

1Bij inname van 250 mg DHA per dag.
** = Referentie Inname,  α-TE=Tocoferol equivalent

Shop Equazen mumomega


EQUAZEN baby

Vader geeft Equazen baby aan zijn kindjeZuivere DHA-rijke visolie met teunisbloemolie
speciaal voor baby’s & peuters

De dagelijkse behoefte aan DHA is voor kinderen tot de leeftijd van zes maanden 20 mg per kilogram gewicht. Dit is circa 100 mg per dag. Na zes maanden neemt dit af tot 10 mg per kilogram lichaamsgewicht. De baby heeft in de eerste zes maanden zijn gewicht verdubbeld, waardoor de totale dagelijkse inname 100 mg is en blijft in het eerste levensjaar. De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert een inname van DHA die vergelijkbaar is met borstvoeding.

In het tweede halfjaar wordt de melkvoeding steeds minder en gaat de baby meer vaste voeding eten. Rond het eerste levensjaar kan de baby grotendeels ‘met de pot’ mee-eten. De aanbevolen hoeveelheid omega 3-visvetzuren is dan gelijk aan de dosering voor volwassenen, namelijk 0,2 gram per dag, oftewel 2 maal per week vis op het menu.

Goede oogfunctie
Het netvlies bevat een grote concentratie aan DHA, circa 30%, en is bijzonder van belang voor een goede oogfunctie. Onderzoek toont een duidelijk positieve relatie aan tussen de hoeveelheid DHA in de borstvoeding, de aanvulling met een visoliesupplement en de oogfunctie.

Visolie is een goede aanvulling, i.c.m. omega 6-vetzuren GLA en AA uit teunisbloemolie, tijdens de zwangerschap en de eerste levensjaren van kinderen.

Equazen Baby - DHA-rijke visolie, goed voor de hersenen - binnenkort nieuwe verpakkingEQUAZEN baby bevat per knijp ampul:
•  120 mg omega 3-vetzuren, waarvan 100 mg DHA en14 mg EPA
•  42 mg omega 6-vetzuren, waarvan 5 mg GLA en 3 mg AA

Equazen baby kan gemengd worden met lauwwarme pap of groente-/fruithapje. Voeding waaraan de olie al is toegevoegd niet meer verwarmen! Als onverzadigde vetzuren worden verhit, treedt oxidatie op en gaat de werkzaamheid verloren.
Alléén de inhoud gebruiken, niet de ampullen zelf!

Shop Equazen baby

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen