Nicotinamide D-ribose (NDR) Krachtige NAD+booster
Vroegtijdige veroudering, neurodegeneratie, cognitieve achteruitgang en aandoeningen zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2 worden steeds vaker geassocieerd met verstoringen in mitochondriale functie, celcyclus, DNA-herstel en in het immuunsysteem. Bij al deze processen is NAD+ betrokken. Het in standhouden van het NAD+ niveau met een NAD+ booster is een nieuwe, veelbelovende benadering om gezond ouder te worden en ouderdomsgerelateerde en welvaartsaandoeningen te voorkomen. NDR kan hierin een sleutelrol spelen.

NICOTINAMIDE & D-RIBOSE (NDR)
• Ondersteunt gezond ouder worden;
• Ondersteunt het immuunsysteem;
• Ondersteunt een gezond cholesterolgehalte.

Nicotinamide & D-ribose (NDR) biedt direct belangrijke bouwstoffen voor de productie van NAD+ via de salvageroute. De stoffen worden goed opgenomen, zonder verdere afbraak in de darmen.

Oraal ingenomen NR en NMN worden niet/nauwelijks intact opgenomen, maar worden afgebroken door darmbacteriën:
• NMN wordt afgebroken tot NR.
• NR wordt afgebroken tot NA (nicotinezuur).
• Deel van NA wordt opgenomen en voornamelijk in de lever via Preiss-Handler-route omgezet in NAD.


Lezing Cindy de Waard - NAD en gezonder ouder worden - start‘NAD en gezonder ouder worden’ door Cindy de Waard

Op 2 juni 2023 gaf Cindy de Waard tijdens het Congres Voedingsgeneeskunde in Houten een lezing over ‘NAD en gezonder ouder worden’. In de lezing gaf zij een toelichting op het belang van het co-enzym NAD+, legde uit wat NAD+ betekent onder andere voor (anti-)veroudering en voor het brein. Ook werden de recente studies met deze combinatie besproken.

Heeft u de lezing gemist of wilt u de inhoud teruglezen? U vindt de presentatie hier.


NMN als supplement niet toegestaan

Er wordt veel gesproken over het supplement NMN, maar verkoop van NMN is in Europa niet toegestaanDe combinatie Nicotinamide en D-ribose (NMR) is al een aantal jaar verkrijgbaar als supplement. In de artikelen leest u waarom de combinatie Nicotinamide en D-ribose bovendien de voorkeur geniet boven NMN.


Informatie voor professionals

Registreer of log in om toegang te krijgen tot alle wetenschappelijke achtergrondinformatie over Nicotinamide en D-ribose.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen