Klantenservice voor Professionals & Retailers >

Retourneren

Indien u een bestelling wilt retourneren kunt u het beste eerst telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)186-626173 of via het contactformulier op deze website. Voor  retourzendingen kunnen wij € 5,- in rekening brengen, tenzij het een incorrecte of defecte bestelling van onze kant of die van de bezorgdienst betreft.

Retourvoorwaarden

  • Wij hanteren een retourtermijn van 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. De retourtermijn gaat in op de dag dat u het pakket heeft ontvangen. Heeft u meerdere artikelen in 1 bestelling? Dan gaat de termijn pas in als u alles heeft ontvangen.
  • De potjes en doosjes van de voedingssupplementen zijn ongeopend en in de staat hoe u deze heeft ontvangen. U kunt geopende producten niet retourneren, tenzij de supplementen een aantoonbare productiefout hebben.
  • Bewaar uw verzendbewijs goed, daarmee kunnen we uw verzending traceren als er iets misgaat.

Terugbetaling retour
Indien u een order heeft geretourneerd, betalen we u terug nadat we de retourzending afgehandeld hebben. De meeste retourzendingen hebben we verwerkt binnen 5 werkdagen nadat ze teruggestuurd zijn. Hoe snel het bedrag daarna op uw rekening staat, hangt af van uw gekozen betaalmethode.

Garantie & Klachten

Als vanzelfsprekend dragen wij grote zorg voor onze producten. Toch kan er onverhoopt iets mis gaan tijdens het transport of elders. Wij zullen in dat geval ons uiterste best doen u te helpen en zo nodig de producten kosteloos vervangen.

Heeft u klachten over uw bestelling of onze supplementen, dan horen we die graag van u via info@springfieldnutra.com of telefoon: +31 (0)186-626173, zodat we samen tot een passende oplossing kunnen komen. Wij helpen u graag!

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen