Bestel hier direct uw ticket(s)

Op vrijdag 2 juni zijn wij aanwezig op ‘VGBC 2023 in Houten.
Het Voedingsgeneeskunde Beurs-Congres voor Gezondheidsprofessionals heeft dit jaar als thema ‘Voeding voor het brein‘.

We ontmoeten u graag aan onze stand!

Aankondiging lezing - NAD en gezonder ouder worden - door Cindy de Waard
NAD en gezonder ouder worden

NAD, de co-enzymvorm van vitamine B3, is van cruciaal belang voor een gezond cellulair metabolisme en de overleving van lichaamscellen. Met het ouder worden neemt de NAD-voorraad af. Bij het ouder worden daalt van nature de hoeveelheid NAD in het lichaam. NAD is van cruciaal belang voor de productie van cellulaire energie (ATP).
Vroegtijdige of overmatige afname van beschikbaar NAD wordt niet alleen geassocieerd met vroegtijdige veroudering, neurodegeneratie en cognitieve achteruitgang, maar daarnaast ook met aandoeningen zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.
Suppletie met een specifieke combinatie van vitamine B3 met D-ribose kan helpen om de NAD-concentratie op te peil te brengen en houden. De eerste studies zijn veelbelovend.
Cindy de Waard geeft toelichting op het belang van het co-enzym NAD+. Zij legt uit wat NAD+ betekent onder andere voor (anti-) veroudering en voor het brein. Ook worden de recente studies met deze combinatie besproken.

Over de spreker

Cindy de Waard is natuurgeneeskundige en farmaceutisch wetenschapper. Ze is auteur en werkt als freelance medisch tekstschrijver en docent voor verschillende organisaties en vakbladen die zich bezighouden met preventieve – en functionele gezondheidszorg. Daarnaast heeft ze een in darmgezondheid gespecialiseerde praktijk.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen