*Meldt u eenmalig aan om toegang te krijgen tot alle wetenschappelijke artikelen − over vitamine D en meer – en uitgebreide productinformatie speciaal voor professionals. 

Vitamine D3 ondersteunt de afweer van het lichaam

Vitamine D3 ondersteunt de afweer van het lichaam

In ieder lichaam – van jong tot oud – speelt vitamine D een belangrijke rol. Vitamine D:

  • heeft een positieve invloed op het immuunsysteem;
  • draagt bij aan de instandhouding van sterke botten;
  • is goed voor de spieren;
  • helpt de risico’s van vallen te verminderen bij 60-plussers.

Wilt u meer informatie over de rol van vitamine D? Kijk hier op de website van Informatiecentrum voor Voedingssupplementen en Gezondheid.

Voor wie?

Vitamine D3 ondersteunt de afweer van het lichaam, zoveel is wel duidelijk. Een vitamine D-supplement is noodzakelijk bij onvoldoende inname via voeding of aanmaak in de huid onder invloed van zonlicht.

Vitamine D3 ondersteunt de afweer van het lichaam

Om voldoende vitamine D aan te maken onder invloed van zonlicht, moet je dagelijks tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags minimaal 15-30 minuten buiten zijn met een gedeeltelijk onbedekte huid. Ook het weer moet meezitten. Helaas is de zon in Nederland tussen november en mei niet krachtig genoeg om de aanmaak van vitamine D in de huid te stimuleren. Mede daardoor kan met name in deze maanden de beschikbaarheid van voldoende vitamine D te weinig zijn.

Mensen met een verhoogde behoefte aan vitamine D zijn volgens de Nederlandse Gezondheidsraad:

  • Ouderen
  • Kinderen tot 4 jaar
  • Zwangere vrouwen
  • Mensen die huid bedekkende kleding dragen

Vitamine D3 meest effectief

Vitamine D3 ondersteunt de afweer van het lichaam

De meest voorkomende vormen van vitamine D zijn cholecalciferol (vitamine D3) en ergocalciferol (vitamine D2). In voedingssupplementen komt vitamine D vaak voor in de vorm van D3 uit schapenwolvet. Ergocalciferol is een plantaardige vorm van vitamine D2 en daarom geschikt voor veganisten. Echter, vitamine D3 is de biologisch actieve vorm en meestal de meest effectieve vorm om de vitamine D-spiegel op peil te houden.

 

Welk supplement kiest u?

De behoefte aan vitamine D kan per persoon verschillen. Daarom heeft Springfield vitamine D-supplementen in verschillende vormen en doseringen. Maak een weloverwogen keuze en laat u adviseren!

 Vitamine D3 600 iU met 15 mcg vitamine D3 | 90 tabletten
Bevat een basisdosering aan vitamine D in de meest effectieve vorm.
Bestel direct >

Vitamine D3 1000 iU met 25 mcg vitamine D3 | 120 tabletten
Een ruime aanvulling op de voeding en eigen vitamine D aanmaak bij een verhoogde vitamine D behoefte.
Bestel direct >

D3-Vegan 25 met 25 mcg vitamine D3 (1000 iU)  | 90 V-gels
Bevat vitamine D3 afkomstig van algen en is volledig plantaardig. De softgel is vervaardigd uit tapioca-zetmeel. Geschikt voor vegetariërs én veganisten. Bestel direct >

D3-Vegan 75 met 75 mcg vitamine D3 (3000 iU)  | 90 V-gels
Volledig plantaardig en bevat een hoge dosering vitamine D3 uit algen. Geschikt voor vegetariërs én veganisten, maar ook voor mensen met een extra hoge behoefte aan vitamine D. De plantaardige softgel is vervaardigd uit tapioca-zetmeel.. Bestel direct >

Verkrijgbaarheid

De vitamine D3 supplementen van Springfield zijn naast onze webshop tevens verkrijgbaar bij gezondheidswinkels en via drogisten.
In België via gezondheidswinkels en apotheken.

Meer informatie

Heeft u vragen over vitamine D3? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via +31 (0)186 – 626173. Wij informeren u graag!

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen