Wat is Benesco?

Benesco is een voedingssupplement op basis van natuurlijke ingrediënten. De belangrijkste ingrediënten zijn quercetine en riboflavine. Het is een zuigtablet met aangename mintsmaak. Benesco™ bevat quercetine (extract van Sophora japonica L.) en riboflavine, de actieve vorm van vitamine B2.

Quercetine en natrium riboflavine-5’-fosfaat, de actieve vorm van vitamine B2 zijn de hoofdingrediënten van Benesco. Quercetine is een uit planten afkomstige (bio)flavonoïde. Deze natuurlijke stof komt veel voor in voeding zoals appels, uien en groene thee. Er worden veel gunstige eigenschappen toegeschreven aan deze bijzondere stof, die momenteel in talloze onderzoeken wereldwijd verder wordt bestudeerd.

Quercetine in Benesco is gericht op het behoud van normale slijmvliezen, met name die van de slokdarm. Tevens is riboflavine celbeschermend en draagt het bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Doordat de natuurlijke ingrediënten in Benesco als zuigtablet worden ingenomen, komen de actieve stoffen veel langer en direct in aanraking met de slijmvliezen van de slokdarm dan wanneer je de ingrediënten in de vorm van voedsel zou eten.

Quercetine riboflavineBenesco quercetine en riboflavine bij zwangerschap

Tijdens het derde trimester heeft naar schatting 80% van de zwangeren last van een gevoelige slokdarm. Naast dieet- en houdingsadviezen kunnen maagwandbeschermers, antacida of maagzuurremmers worden voorgeschreven. Een natuurlijk middel kan de voorkeur genieten, zeker bij zwangeren die geen medicijnen willen gebruiken. Benesco is veilig te gebruiken bij zwangerschap.

Hoe moet Benesco worden ingenomen?

Eén zuigtablet per dag volstaat. Kan op elk moment worden ingenomen. Zuig de tablet zo langzaam mogelijk op, om blootstelling van de werkzame ingrediënten zo lang mogelijk te maken. Wacht minstens 30 minuten met eten en drinken nadat de zuigtablet volledig is geconsumeerd om de blootstelling van de werkzame ingrediënten zo hoog mogelijk te maken.

Meer informatie over quercetine? Kijk op de website van Informatiecentrum voor Voedingssupplementen en Gezondheid.

In de Europese wet- en regelgeving is vastgelegd dat er – met uitzondering van toegestane gezondheidsclaims – geen informatie over de werking van voedingssupplementen mag worden verstrekt. Neemt u gerust contact met ons op als u specifieke vragen heeft over onze producten. Of raadpleeg een gezondheidsprofessional voor advies over uw persoonlijke situatie en de rol die voedingssupplementen kunnen spelen in het ondersteunen van uw gezondheid.

Log in als Professional en krijg toegang tot diverse artikelen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen