Wat is Benesco?

Benesco is een voedingssupplement op basis van natuurlijke ingrediënten. De belangrijkste ingrediënten zijn quercetine en riboflavine. Het is een zuigtablet met aangename mintsmaak. Benesco™ bevat quercetine (extract van Sophora japonica L.) en riboflavine, de actieve vorm van vitamine B2.

Quercetine en natrium riboflavine-5’-fosfaat, de actieve vorm van vitamine B2 zijn de hoofdingrediënten van Benesco. Quercetine is een uit planten afkomstige (bio)flavonoïde. Deze natuurlijke stof komt veel voor in voeding zoals appels, uien en groene thee. Er worden veel gunstige eigenschappen toegeschreven aan deze bijzondere stof, die momenteel in talloze onderzoeken wereldwijd verder wordt bestudeerd.

Quercetine in Benesco is gericht op het behoud van normale slijmvliezen, met name die van de slokdarm. Tevens is riboflavine celbeschermend en draagt het bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Doordat de natuurlijke ingrediënten in Benesco als zuigtablet worden ingenomen, komen de actieve stoffen veel langer en direct in aanraking met de slijmvliezen van de slokdarm dan wanneer je de ingrediënten in de vorm van voedsel zou eten.

Quercetine riboflavineBenesco quercetine en riboflavine bij zwangerschap

Tijdens het derde trimester heeft naar schatting 80% van de zwangeren last van een gevoelige slokdarm. Naast dieet- en houdingsadviezen kunnen maagwandbeschermers, antacida of maagzuurremmers worden voorgeschreven. Een natuurlijk middel kan de voorkeur genieten, zeker bij zwangeren. Benesco is veilig te gebruiken bij zwangerschap die last hebben van maagzuur (reflux).

Hoe moet Benesco worden ingenomen?

Eén zuigtablet per dag volstaat. Kan op elk moment worden ingenomen. Zuig de tablet zo langzaam mogelijk op, om blootstelling van de werkzame ingrediënten zo lang mogelijk te maken. Wacht minstens 30 minuten met eten en drinken nadat de zuigtablet volledig is geconsumeerd om de blootstelling van de werkzame ingrediënten zo hoog mogelijk te maken.

Hoe lang duurt het voordat ik het effect van Benesco merk?

Benesco is een voedingssupplement dat de gezondheid op lange termijn ondersteunt. Klinische resultaten laten zien dat het 4 tot 6 weken kan duren voordat de irritatie van het slijmvlies verminderd is. In de praktijk blijken gebruikers al na 30 minuten verlichting te merken. Dit komt doordat het zuigtablet de aanmaak van speeksel stimuleert. En dat biedt fysiologische ondersteuning aan de geïrriteerde slokdarm.

Mag ik het zuigtablet ook kauwen?

Benesco is speciaal als zuigtablet ontwikkeld. Daardoor komen de actieve stoffen veel langer en directer in aanraking met de slijmvliezen van de slokdarm, dan wanneer je het tablet kauwt en direct doorslikt.

Waarom moet ik 30 minuten wachten met eten en drinken na inname van Benesco?

De meest optimale werking ontstaat als de ingrediënten de tijd krijgen om opgenomen te worden. Eet en drink bij voorkeur 30 minuten niet nadat het zuigtablet helemaal op is.

Ik ben zwanger, kan ik Benesco veilig gebruiken?

Jazeker, de dagelijkse inname van quercetine uit voeding wordt geschat op 5 -100 mg per dag. De hoeveelheid quercetine van 38 mg in Benesco valt daarmee binnen de voedingsinname en is derhalve veilig tijdens de zwangerschap bij gebruik van 1 zuigtablet per dag.

Heeft Benesco een uitgesproken smaak?

De zuigtabletten hebben een milde pepermuntsmaak.

Mag ik meer dan 1 tablet Benesco per dag nemen?

Ja, meerdere tabletten Benesco per dag is mogelijk. Let op! Overmatig gebruik van met name isomalt kan een laxerend effect hebben. Maaltijden kunnen doorgaans het zuurbranden verergeren. Probeer na iedere maaltijd een tablet Benesco te zuigen.

Zit er suiker in Benesco?

Benesco bevat isomalt, dat is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit suikerbiet.

Let op! Overmatig gebruik van met name isomalt kan een laxerend effect hebben.

Ik ben vegetariër, kan ik Benesco gebruiken?

Ja, Benesco is veganistisch. Bovendien is Benesco suiker-, gluten- en allergeenvrij en vrij van kunstmatige kleurstoffen.

Ik heb glutenallergie, kan ik Benesco gebruiken?

Benesco is gluten- en allergeenvrij en vrij van kunstmatige kleurstoffen.

 Meer informatie over quercetine? Kijk op de website van Informatiecentrum voor Voedingssupplementen en Gezondheid.

In de Europese wet- en regelgeving is vastgelegd dat er – met uitzondering van toegestane gezondheidsclaims – geen informatie over de werking van voedingssupplementen mag worden verstrekt. Neemt u gerust contact met ons op als u specifieke vragen heeft over onze producten. Of raadpleeg een gezondheidsprofessional voor advies over uw persoonlijke situatie en de rol die voedingssupplementen kunnen spelen in het ondersteunen van uw gezondheid.

Log in als Professional en krijg toegang tot diverse artikelen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen