Wetenswaardig over MenaQ7 vitamine K2

Het belang van inname van voldoende vitamine K is met regelmaat in het nieuws. Vitamine K zit in diverse voedingsstoffen. Maar de gemiddelde inname van K-vitamines via de voeding is echter aanzienlijk gedaald de afgelopen 50 jaar. De huidige inname van vitamine K2 wordt onvoldoende geacht.

kikkererwt bron vitamine k2

De Rotterdam-studie is een langlopende studie waar ruim 4.500 mensen aan deelnemen. Zo werd ook bekeken wat de inname via voeding was van vitamine K2. In dit onderzoek werd vastgesteld dat ongeveer 90% van de deelnemers een tekort heeft aan vitamine K2. Terwijl onderzoek aantoont aan dat vitamine K2 gunstig is voor botten en andere condities.

ZUIVER EN UIT NATUURLIJKE BRON

Door fermentatie in een volledig gecontroleerde omgeving is de vitamine K2 van grote zuiverheid en stabiliteit. Met deze speciale gepatenteerde verwerking is de vitamine K2 beschikbaar in de meest optimale trans-vorm. Dit zorgt voor een goede opname en betere beschikbaarheid. Het fermentatieproces gebeurt met kikkererwten die door de goede bacteriën Bacillus licheniformis (uit korstmos) verwerkt worden tot een zuivere trans-vorm van vitamine K2. De bacterie is gebruikt om tot een grote hoeveelheid vitamine K2 te komen. Na ‘productie’ door die bacteriën wordt de vitamine K2 gezuiverd. Er is van de bacterie geen spoor meer te bekennen. Deze bacteriestam wordt overigens op grotere schaal gebruikt om enzymen te maken. Tevens staat deze bacterie bekend als probiotica, dus is veilig voor gebruik door mensen.

Deze trans-vorm, zoals in MenaQ7, is de meest effectieve, pure, natuurlijke vorm van menaquinone-7 (MK-7) die beschikbaar is. Het resultaat is een vitamine met een goede opname en werking en met echte anti-aging eigenschappen. MenaQ7 vitamine K2 is het meest onderzocht in wetenschappelijke studies onder andere in Maastricht en Utrecht.

NB Als eerste in Europa introduceerde Springfield deze innovatie in 2006.Toen al zagen wij de grote reikwijdte van dit bijzondere supplement. Velen volgden nadien. MenaQ7 is het best gedocumenteerde, natuurlijke vitamine K2 product, met verleende octrooien voor cardiovasculaire gezondheid in de EU, VS, Canada en Japan.

Gerelateerde informatie artikelen

Wat is het verschil tussen vitamine K1 en K2?

Vitamine K1 levert een bijdrage aan een normale bloedstolling. Voor andere weefsels, zoals het behoud van sterke botten (en meer…) is vitamine K2 van belang.

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen