Springfield MenaQ7 vitamine K2

Wat is Springfield MenaQ7 vitamine K2 en wat doet het?

Vitamine K is al lang geen onbekende vitamine meer. Maar waarom zou je vitamine K nemen?  Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling, maar uit recente inzichten blijkt dat vitamine K net zo belangrijk is als vitamine D voor het behoud van sterke botten. Dat geldt voor jong en oud!

Vitamine K kun je onderverdelen in vitamine K1 en K2. Vitamine K1 levert een bijdrage aan een normale bloedstolling. Voor andere weefsels, zoals het behoud van sterke botten is vitamine K2 van belang. Daarnaast heeft vitamine K, met name vitamine K2, nog diverse andere functies die onze gezondheid kunnen ondersteunen,

Wil je meer weten over het verschil tussen vitamine K1 en K2? Lees dan hier verder.

Waar komt vitamine K2 vandaan?

Vitamine K2, in de vorm van menaquinone-7, komt voort uit fermentatie van natuurlijke bronnen. Een belangrijke innovatie zorgt voor een grotere zuiverheid en stabiliteit van menaquinone-7 in de natuurlijke vorm. Dit maakt de vitamine K2 in MenaQ7 goed opneembaar en beter beschikbaar voor het lichaam.Vrouw met MenaQ 45 mcg vitamine K2 menaquinone-7 tablet De toevoeging van vitamine D3 zorgt voor goede synergie en draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed.

Samenwerking met vitamine D

De meeste MenaQ7 producten van Springfield bevatten naast vitamine K2 ook een kleine hoeveelheid vitamine D3. Deze vitamines werken nauw samen. Zo zorgt vitamine D ervoor dat calcium uit de voeding goed wordt opgenomen en vitamine K is verantwoordelijk voor het opslaan van calcium in de botten. Tevens is vitamine D3 belangrijk voor de spieren en ondersteunt he het immuunsysteem.

Belangrijk!

Gebruik geen vitamine K2 supplementen wanneer u antistollingsmiddelen van het coumarinetype neemt. Dit zijn medicijnen waarvoor u regelmatig moet bloedprikken voor de trombosedienst. Raadpleeg bij twijfel een deskundige.

Elke levensfase een andere behoefte

In ieder lichaam – van jong tot oud – speelt vitamine K2 een belangrijke rol. De behoefte aan vitamine K2 kan per persoon verschillen.  Een niet-optimale vitamine K2-status komt vaak voor bij gezonde kinderen. De groeispurt tijdens de puberteit is een dynamische periode voor de botgroei en botopbouw. Een vitamine K2 tekort tijdens deze periode zou een grote invloed kunnen hebben op de botsterkte. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om sterke botten te houden.

Springfield MenaQ7 vitamine K2 is:
• Hypo-allergeen;
• Geschikt voor vegetariërs;
• Gecertificeerd Halal en Kosher;
• Gecertificeerd GMO-vrij.

Verkrijgbaarheid

Springfield MenaQ7 vitamine K2 producten zijn verkrijgbaar in onze webshop. Koopt u bij voorkeur in een gezondheidswinkel, ga dan naar  VitaminstoreHolland & Barrett en Gezond & Wel en via drogisten, zoals DA.

In België zijn de MenaQ7 producten verkrijgbaar via gezondheidswinkels en apotheken.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen