“Vitamine D en K status en bloeddruk” wint James Lind Prijs

NPN, de branchevereniging voor voedingssupplementen, is de initiator en organisator van de James Lind Prijs. De jury heeft gekozen voor impactvolle onderzoeken, die veelbelovend, vernieuwend, gedurfd of wetenschappelijk waardevol zijn.

Juryvoorzitter Prof. dr. Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie aan Wageningen University & Research, reikte 22 november jl. de award en cheque ter waarde van € 5.000,- uit tijdens het symposium ‘Gezondheidswinst met vitamines en mineralen’ van NPN aan Hanne van Ballegooijen van het VU MC Amsterdam.

De branchevereniging vraagt op deze manier aandacht voor impactvolle wetenschappelijke onderzoeken en succesrijke toepassingen in de praktijk. Met dit initiatief krijgt wetenschappelijk onderzoek in Nederland naar fysiologische actieve (voedings)stoffen een platform.

Springfield heeft diverse studies aangemeld, waarvan wij het belang onderkennen en/of waar wij bij betrokken zijn geweest.

Twee van die onderzoeken werden genomineerd! In elke categorie één.

•  “Vitamine D en K status en bloeddruk”
  In de categorie ´Onderzoek´

• “Toepassen van cranberry ter preventie van blaasontsteking in verpleeghuizen”
 In de categorie ´Toepassing´

Lees hier het persbericht

Wij vinden het mooi om te zien dat de jury in hun selectie waardering heeft voor deze onderzoeken. Hiermee geven we hopelijk meer onderzoek binnen ons vakgebied een steun in de rug.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Calanusolie vergeleken met visolie en krillolie
Hart & Bloedvaten, Hoofd, Omega 3- & 6-vetzuren

Calanusolie verhoogt de Omega 3-Index even effectief als vis- en krillolie volgens een recent onderzoek.
De resultaten laten zien dat de olie van Calanus finmarchicus uit de Noordelijke Atlantische Oceaan een goede alternatieve bron van omega 3-vetzuren kan zijn.

Verder lezen
Nieuw complex met monascin & ankaflavin, zwarte knoflook, kalium en vitamine C
Botanicals (Kruiden & planten), Hart & Bloedvaten, Productnieuws, Vitamine B, C, D, E

Regisense bevat een bijzonder complex van monacin, ankaflavin, kalium en zwarte knoflook. De extracten worden verkregen door middel van moderne fermentatietechnieken, onder strikte controle. Gecontroleerde fermentatie is een methode om gericht te sturen op de vorming van bioactieve stoffen in een goed opneembare vorm. De toevoeging van vitamine C en kalium versterken het werkingsspectrum nog verder. De bijzondere samenstelling van Regisense met kalium* en zwarte knoflook** kan ingezet worden bij het *behoud van een normale bloeddruk en **behoud van een gezond cholesterolgehalte.

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen