“Vitamine D en K status en bloeddruk” wint James Lind Prijs

NPN, de branchevereniging voor voedingssupplementen, is de initiator en organisator van de James Lind Prijs. De jury heeft gekozen voor impactvolle onderzoeken, die veelbelovend, vernieuwend, gedurfd of wetenschappelijk waardevol zijn.

Juryvoorzitter Prof. dr. Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie aan Wageningen University & Research, reikte 22 november jl. de award en cheque ter waarde van € 5.000,- uit tijdens het symposium ‘Gezondheidswinst met vitamines en mineralen’ van NPN aan Hanne van Ballegooijen van het VU MC Amsterdam.

De branchevereniging vraagt op deze manier aandacht voor impactvolle wetenschappelijke onderzoeken en succesrijke toepassingen in de praktijk. Met dit initiatief krijgt wetenschappelijk onderzoek in Nederland naar fysiologische actieve (voedings)stoffen een platform.

Springfield heeft diverse studies aangemeld, waarvan wij het belang onderkennen en/of waar wij bij betrokken zijn geweest.

Twee van die onderzoeken werden genomineerd! In elke categorie één.

•  “Vitamine D en K status en bloeddruk”
  In de categorie ´Onderzoek´

• “Toepassen van cranberry ter preventie van blaasontsteking in verpleeghuizen”
 In de categorie ´Toepassing´

Lees hier het persbericht

Wij vinden het mooi om te zien dat de jury in hun selectie waardering heeft voor deze onderzoeken. Hiermee geven we hopelijk meer onderzoek binnen ons vakgebied een steun in de rug.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Noorse overheid staat duurzame vangst zoöplankton (Calanus finmarchicus) toe
Hart & Bloedvaten, Hoofd, Omega 3- & 6-vetzuren, Spijsvertering

Sinds kort heeft de Noorse overheid de deuren geopend voor duurzame, commerciële oogst van Calanus finmarchicus, de onuitputtelijke bron van energie in de Noordelijke Atlantische Oceaan.
De enige producent van calanusolie – Calanus AS – mag nu grotere hoeveelheden van deze planktonsoort oogsten om in de grotere vraag te voorzien. Dit kreeftachtige schaaldiertje werd tot voor kort vooral voor wetenschappelijke doeleinden gevangen. Nu kunnen dus meer omega 3-supplementen, zoals NourSea Calanus® olie, hun weg naar een breder publiek vinden. De effecten voor het milieu blijven uiteraard op de eerste plaats staan.

Verder lezen
Calanus finmarchicus een duurzame bron van omega 3-vetzuren
Hart & Bloedvaten, Omega 3- & 6-vetzuren, Spijsvertering

Calanusolie is een nieuwe en bijzondere vorm van omega 3-vetzuren en is voor het eerst beschikbaar als voedingssupplement. Calanusolie wordt verkregen uit Calanus finmarchicus (zoöplankton) uit de schone, noordelijke wateren. Deze olie is bijzonder vanwege de omega 3-vetzuren in de vorm van wax esters (was esters) en vanwege de rode kleur. Calanusolie wordt al langer gebruikt als voedingsbron bij de kweek van Atlantische zalm. Deze bijzondere olie is nu als eerste in Nederland beschikbaar als actief bestanddeel in een voedingssupplement.

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen