MenaQ7 – De Pionier van Vitamine K2

De gemiddelde inname van K-vitamines via de voeding is aanzienlijk gedaald de afgelopen 50 jaar.  De huidige inname van vitamine K2 wordt onvoldoende geacht.

De Rotterdam-studie is een langlopende studie waar ruim 4500 mensen aan deelnemen. Zo werd ook bekeken wat de inname via voeding was van vitamine K2. In dit onderzoek werd vastgesteld dat ongeveer 90% van de deelnemers een tekort heeft aan vitamine K2.

Onderzoek toont aan dat vitamine K2 gunstig is voor botten en andere condities. MenaQ7® is het best gedocumenteerde natuurlijke vitamine K2 product, met verleende octrooien voor cardiovasculaire gezondheid in de EU, VS, Canada en Japan.
MenaQ7 vitamine K2 is het meest onderzocht in wetenschappelijke studies onder andere in Maastricht en Utrecht.

Door fermentatie in een volledig gecontroleerde omgeving is de vitamine K2 van grote zuiverheid en stabiliteit. Met deze speciale verwerking is het gepatenteerde MenaQ7 vitamine K2 beschikbaar in de meest optimale trans-vorm. Dit zorgt voor een goede opname en betere beschikbaarheid.

Een innovatief, gepatenteerd meerstappenproces van zuivering, condensatie en kristallisatie van uit fermentatie verkregen vitamine K2 is een belangrijke technologische doorbraak in de nieuwe generatie MenaQ7®.
Het fermentatieproces gebeurt met kikkererwten die door de goede bacteriën Bacillus licheniformis (uit korstmos) verwerkt worden tot een zuivere trans-vorm van vitamine K2.

De bacterie is gebruikt om tot een grote hoeveelheid vitamine K2 te komen. Na ‘productie’ door die bacteriën wordt de vitamine K2 gezuiverd. Er is van de bacterie geen spoor meer te bekennen.
Deze bacteriestam wordt overigens op grotere schaal gebruikt om enzymen te maken. Tevens staat deze bacterie bekend als probiotica, dus is veilig voor gebruik door mensen.

Deze trans-vorm, zoals in MenaQ7, is de meest effectieve, pure, natuurlijke vorm van menaquinone-7 (MK-7) die beschikbaar is. Het resultaat is een vitamine met een goede opname en werking en met echte anti-aging eigenschappen.

Als eerste in Europa introduceerde Springfield deze innovatie in 2006. Toen al zagen wij de grote reikwijdte van dit bijzondere supplement. Velen volgden nadien.

Wellicht ook interessant voor u?

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Nieuw complex met monascin & ankaflavin, zwarte knoflook, kalium en vitamine C
Botanicals (Kruiden & planten), Hart & Bloedvaten, Productnieuws, Vitamine B, C, D, E

Regisense bevat een bijzonder complex van monacin, ankaflavin, kalium en zwarte knoflook. De extracten worden verkregen door middel van moderne fermentatietechnieken, onder strikte controle. Gecontroleerde fermentatie is een methode om gericht te sturen op de vorming van bioactieve stoffen in een goed opneembare vorm. De toevoeging van vitamine C en kalium versterken het werkingsspectrum nog verder. De bijzondere samenstelling van Regisense met kalium* en zwarte knoflook** kan ingezet worden bij het *behoud van een normale bloeddruk en **behoud van een gezond cholesterolgehalte.

Verder lezen
Verdavite Chlorella van Nederlandse bodem:
Gezond, duurzaam en milieuvriendelijk

Groener wordt het niet!

Antioxidanten, Botanicals (Kruiden & planten), Hart & Bloedvaten, Immuunsysteem, Spijsvertering

Chlorella zit bomvol antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels, omega 3-vetzuren en eiwitten. Kortom, de alg is het toverpoeder van de voedingswereld. Niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook goed voor de planeet.

Algen, waaronder chlorella, behoren tot de oudste leefvormen op aarde. Ze komen al 2,5 miljard jaar voor op onze planeet. Het zijn kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. In 1890 werd chlorella ontdekt door de Nederlander Beijerinck. Vandaag zet Nederland zijn pioniersrol voort op het gebied van chlorella. Een Nederlands bedrijf heeft een uniek productieproces ontwikkeld om duurzaam en milieuvriendelijk chlorella te kweken. Doordat de celwand bij dit proces intact blijft, heeft het bovendien aanvullende gezondheidsvoordelen voor de mens.

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen