Informatie

B-complex uit quinoa

Organisch gebonden vitamine B-complex met hoge bioactiviteit uit het traditionele voedingsgewas quinoa

Verder lezen
Wetenswaardig over MenaQ7 vitamine K2

Het belang van inname van voldoende vitamine K is met regelmaat in het nieuws. Vitamine K zit in diverse voedingsstoffen. Maar de gemiddelde inname van K-vitamines via de voeding is echter aanzienlijk gedaald de afgelopen 50 jaar. De huidige inname van vitamine K2 wordt onvoldoende geacht.

Verder lezen
Het verschil tussen vitamine K1 en K2

Vitamine K1 levert een bijdrage aan een normale bloedstolling. Voor andere weefsels, zoals het behoud van sterke botten (en meer…) is vitamine K2 van belang.

Verder lezen
Full Spectrum – Samen sterk(er)

In de natuur en onze voeding komen vitaminen zelden geïsoleerd voor. Met name B-vitaminen, maar ook vitamine K, werken onderling in synergie samen en zijn vaak voor hun individuele taken sterk afhankelijk van elkaar. Hoge doseringen van een geïsoleerde vitamine kan in sommige gevallen zelfs een tegengesteld effect hebben. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk een complex te gebruiken.

Verder lezen
Acetyl-L-carnitine

Acetyl-L-carnitine (ALC) is verwant aan L-carnitine en beide zijn nauw betrokken bij de energiestofwisseling. Acetyl-L-carnitine is daarnaast ook betrokken bij het functioneren en beschermen van de hersenen. ALC passeert namelijk gemakkelijk de bloedhersenbarrière, in tegenstelling tot L-carnitine.

Verder lezen
Quercetine

Groenten, fruit, granen en andere plantaardige voeding zitten boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor onze gezondheid. Een verzamelnaam voor deze stoffen is ‘fytonutriënten’. ‘Fyto’ is afgeleid van het Griekse woord ‘phytos’, wat ‘plant’ betekent en ‘nutriënt’ betekent ‘voedingsstof’. Er zijn in totaal wel 5.000 verschillende soorten fytonutriënten. De belangrijkste en meest bekende zijn carotenoïden en bioflavonoïden. Quercetine is een bioflavonoïde en biedt vele voordelen voor de mens.

Verder lezen