Informatie

Full Spectrum – Samen sterk(er)

In de natuur en onze voeding komen vitaminen zelden geïsoleerd voor. Met name B-vitaminen, maar ook vitamine E en K, werken onderling in synergie samen en zijn vaak voor hun individuele taken sterk afhankelijk van elkaar. Hoge doseringen van een geïsoleerde vitamine kan in sommige gevallen zelfs een tegengesteld effect hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij d-alfa tocoferol van de vitamine E-familie. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk een complex te gebruiken.

Verder lezen
Visolie voor kinderen met spraakstoornissen

Visolie in de vorm van een supplement kan een rol spelen bij kinderen met spraakstoornissen. Dit is de conclusie van een groep wetenschappers, bijeen gebracht door de Cherab Foundation*, die een studie van 19 kinderen met verschillende spraakproblemen heeft beoordeeld. De kinderen, variërend in leeftijd van twee tot acht jaar, kregen een visoliesupplement met een combinatie van essentiële omega 3 en omega 6-vetzuren (EFA’s). De onderzoekers die de kinderen volgden rapporteerden binnen een paar weken opvallende veranderingen. Niet alleen in het vermogen van de kinderen om te praten, maar ook in hun gedrag, hun vermogen om te focussen en in het maken van oogcontact.

Verder lezen
Acetyl-L-carnitine

Acetyl-L-carnitine (ALC) is verwant aan L-carnitine en beide zijn nauw betrokken bij de energiestofwisseling. Acetyl-L-carnitine is daarnaast ook betrokken bij het functioneren en beschermen van de hersenen. ALC passeert namelijk gemakkelijk de bloedhersenbarrière, in tegenstelling tot L-carnitine.

Verder lezen
Quercetine

Quercetine is verantwoordelijk voor de kleur van fruit en groenten. Veel geneeskrachtige planten hebben een groot deel van hun werkzaamheid aan de hoge concentratie van quercetine te danken. Quercetine komt onder meer voor in appel, ui, knoflook, rode kool, broccoli, citrusvruchten, druiven en frambozen.

Verder lezen
IJzer

IJzer is in het lichaam nodig voor onder andere de aanmaak van hemoglobine. Zuurstof hecht zich aan deze stof in het bloed, zodat het door het lichaam verspreid kan worden.

Een ijzertekort in het lichaam kan leiden tot duizeligheid en concentratieproblemen. Als het tekort te groot wordt, dan kan dit bloedarmoede tot gevolg hebben.

Verder lezen