Wat een bijzonder bezoek!

OUD-BEIJERLAND – Afgelopen vrijdag kwamen Bianca en haar moeder Fernanda uit Brazilië langs op ons kantoor in Oud-Beijerland. Een bijzonder moment voor ons.

Bianca, Fernanda, Peter en MenaQ7

Bianca kreeg een hersenbloeding toen zij vier maanden oud was. De artsen in Sao Paulo in Brazilië hebben hard gewerkt om dat te stoppen. Uiteindelijk bleek dat zij een genetische afwijking heeft waardoor de bloedstolling niet goed verloopt. Deze afwijking is in veel gevallen fataal.

Door onderzoek van haar artsen en na een advies van wetenschapper Dr. Cees Vermeer van het onderzoeksbedrijf VitaK – verbonden aan de Universiteit van Maastricht, kreeg zij dagelijks grote hoeveelheden vitamine K1 en K2.

Wij mogen al ruim vier jaar het supplement MenaQ7 360 microgram vitamine K2 leveren die voor Bianca zo ontzettend belangrijk is. We zagen afgelopen vrijdag een levenslustig kind. Bianca doet het goed, maar zal haar verdere leven deze grote hoeveelheid vitamine K moeten blijven nemen.

Het was een heel bijzonder bezoek van Bianca met haar moeder Fernanda. We zullen dit niet vergeten en beseffen eens te meer waarom we doen wat we doen.

We wensen Bianca en Fernanda al het goede toe en vooral een goede gezondheid.

Peter van Hogerhuis en collega’s

Gerelateerde nieuwsartikelen

MenaQ7 – De Pionier van Vitamine K2
Botten & Gewrichten, Hart & Bloedvaten, Vitamine K2

De gemiddelde inname van K-vitamines via de voeding is aanzienlijk gedaald de afgelopen 50 jaar.  De huidige inname van vitamine K2 wordt onvoldoende geacht.

De Rotterdam-studie is een langlopende studie waar ruim 4500 mensen aan deelnemen. Zo werd ook bekeken wat de inname via voeding was van vitamine K2. In dit onderzoek werd vastgesteld dat ongeveer 90% van de deelnemers een tekort heeft aan vitamine K2.

Verder lezen
“Vitamine D en K status en bloeddruk” wint James Lind Prijs
Hart & Bloedvaten, Vitamine K2

NPN, de branchevereniging voor voedingssupplementen, is de initiator en organisator van de James Lind Prijs. De jury heeft gekozen voor impactvolle onderzoeken, die veelbelovend, vernieuwend, gedurfd of wetenschappelijk waardevol zijn.

Verder lezen
Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen